Tags

, , , , , , , ,

Lẩu ếch Hà Nội

Hello there! I have been so busy with works and travel in the past weeks.
But I am here again with one for great Hanoi dishes that you should die for *.* Trust me!!! It’s delicious.

Visit Hanoi last weekend, I asked Nghi and Thuy to have dinner at Lẩu Ếch Trúc Bạch. The favorite bull frog hotpot is always in my top list “must-have” Hanoi dishes. Around Truc Bach lake, there have places sell bull frog hotpot, my recommended place is at 49 Truc Bach.

Bull frog hotpot is especially for those who like spicy foods. More complicated way of cooking than other types of hotpot, frog need to be marinated with skills, deep fried then stir fried again with bamboo shoots then apply to the broth. One bite, you will feel the tenderness of frog meat, tasty with great spices. While it is boiling again and again, the meat is still crispy. It served with stir fried bamboo shoot and morning glory. In a cold weather late autumn/early winter, having a bull frog hotpot is not a bad idea.

Nhắc tới lẩu ếch là người ta nghĩ ngay đến phố Trúc Bạch. Quanh khu này giờ có nhiều hàng bán lẩu ếch nhưng tôi lại thường ăn quán 49 Trúc Bạch.

Món lẩu ếch đặc biệt dành cho những người thích ăn cay. Cầu kì hơn những loại lẩu khác, ếch phải được tẩm ướp chế biến khéo léo chiên xào với măng rồi sau đó mới cho vào nồi lẩu. Vì thế khi ăn, người ta sẽ cảm thấy thịt ếch đậm đà, thơm, cho dù có đun lâu nhưng vẫn giòn tan, ăn chung với măng cay cay cùng rau muống. Trong cái không khí se se lạnh của Hà Nôi của những ngày cuối thu, đầu đông – lẩu ếch là một món ăn luôn đứng đầu trong danh sách các món ăn chơi mà tôi phải có khi ghé thăm Hà Nôi.

Advertisements